Expeditie 2020

Zevendaagse van dinsdag 29 september tot dinsdag 6 oktober 2020
of een tiendaagse vanaf zaterdag 26 september tot dinsdag 6 oktober 2020.

Het Canarische eiland La Palma

Van Eva-Pandora tot Eva-Corona.

Een Vrouwentijdperk uit verleden, heden en toekomst.

Het Grote Immunologie Theaterspel 

Tijdens onze 12e workshop op La Palma (26 september – 6 oktober 2020) maken we een reis naar het verleden en de toekomst op zoek naar ‘scheppingsverhalen’ die aan de Vrouw haar identiteit willen geven.

We kennen allemaal wel die verhalen over de ‘doos’ van Pandora en de ‘appel’ van Eva, die zouden moeten verklaren waarom de vrouw een schepsel is dat principieel niet te vertrouwen valt. Zij bracht het kwaad in de wereld en kon naast dochters ook zonen voortbrengen, iets wat een man helemaal niet kon. Dus werd zij in mythologie en godsdienst gebruikt om de natuurlijke en noodzakelijke minderwaardigheid van de vrouw te rechtvaardigen. Duizenden jaren volgden waarin op allerlei subtiele manieren de man de gevaarlijke lust en oncontroleerbaarheid van de vrouw wilde tegengaan door ZIJN verhalen over HAAR te gaan neerschrijven.

Maar nu leven we in het heden, en de ‘witte Eva’ die op alle schilderijen zo clever Adam verleidde en uit het Paradijs werd verbannen, is ondertussen de ‘zwarte Eva’ geworden, want we hebben geleerd dat de eerste mensen uit Afrika kwamen. En ja, ook Cleopatra was black! Als één van de vele rechtzettingen van onze verbeelding en van ouderwetse kennis is deze mythische zwarte Eva ondertussen beroemd geworden als de nieuwe mitochondriale Eva, die op basis van DNA materialen aantoont dat het genetisch materiaal van de mitochondriën, die minuskule energiefabriekjes van de cel, alleen via de moeder overgeërfd worden.

Maar plots geen Eva of Pandora meer, maar wel Corona, als deel van een nieuw scheppingsverhaal, een nog maar pas opstartend verhaal over de moeizame geboorte van een nieuwe mens/vrouw. Wonderlijk hoe anders de vrouw nu voorgesteld wordt (verschillen in sterftecijfers, constitutie, weerbaarheid), hoe regeringsleiders over geheel de wereld die de crisis goed hebben aangepakt vrouwen geweest zijn! Verschillen tussen man en vrouw worden nu ‘plots’ vanuit een andere hoek bekeken, bijvoorbeeld vanuit de immunologie!

En dan is er nog die nieuwe vrouw uit de toekomst, die een ander hoofdstuk zal schrijven in de evolutionaire geschiedenis van de mens. Hoe ziet de vrouwelijke homo sapiens er uit na de crisis, na de menigvuldige virussen die op ons afkomen? In welke mate heeft zij niet alleen de virale, maar ook de mentale en emotionele pandemie overleefd en zich met een bijzonder soort vrouwelijke weerbaarheid gewapend? Ook over haar rol in de toekomst doen nu al nieuwe scheppingsverhalen de ronde, geformuleerd in andere takken van kennis en wetenschap.

De Eva-post-Corona zal met andere ogen bekeken worden omwille van de positieve verschillen die haar immuunsysteem getoond heeft tijdens de aanval van het virus. Daarom zullen andere gevolgtrekkingen hierop aansluiten, zeg maar dat HAAR vermogens tot motivatie scherper dan ooit tegen ZIJN drang tot obligatie zullen geplaatst worden, haar empathisch leiderschap tegenover zijn dwangmatig verlangen tot domineren.

Omdat vrouwelijke ogen de vensters van de ziel zijn, maar ook delen van de unieke vrouwelijke hersens zullen we, al dan niet voorzien van mondmaskers die we zullen opvrolijken op artistieke wijze, creatief werk opzetten met en rond de ogen. We zullen dopamine en rust in onze hoofden creëren, in elkaars ogen kijken en onze energetische velden op die hoogte koesteren.

Maar we zullen vooral ook veel dansen en muziek maken, vooral ons lijflied The Locomotion van Little Eva, en haar oproep Everybody’s doing a brand-new dance, een toepasselijk lied op dit mooi historisch ogenblik waar mensvisies zo snel aan het kantelen zijn…

Tenslotte zullen we ook dit jaar een performance brengen en omdat kennis macht betekent, zullen we het Grote Immunologie Theaterspel spelen, waarbij afweermechanismen het opnemen tegen lichaamsvreemde binnendringers. We zoeken het Trojaans Paard dat onze lichamen wil binnendringen, we ronselen een tiental favoriete cellen die vriend en vijand zullen verbazen en beleven een heuse cytokinestorm. Voel je het al komen, wij zullen allen het masker opzetten van cellen die in een heroïsch en hilarisch theaterstuk ons zullen laten aanvallen en verdedigen, leiden en verleiden, want we moeten zo nodig dat onbekende Vrouwenlichaam veroveren. En omdat ons theaterstuk alleen maar een happy end kan kennen (de hersenen kunnen helemaal niet omgaan met een open of een slecht einde), moeten we bovendien nog een goede afloop verzinnen…

Met dank aan Dr. Leo Pruimboom (grondlegger van de kPNI) voor zijn zeer inspirerende webinar van april 2020: ‘Het Corona-tijdperk: verleden, heden en toekomst’.

Alle boeking bij IBERIA kunnen worden ingeruild voor een waardebon geldig tot 31 december 2021.

Wij nemen samen een lijnvlucht met Iberia. Mooie aankomst- en vertrektijden.
Vaak vertrekken we met (een deel van) de groep met een taxibusje vanuit Heusden naar Zaventem.
(U kan ook kiezen voor een Tui vlucht (> goedkoper), dan komt u later aan op La Palma en zorgen wij daar voor een extra taxi).

IBERIA (via Madrid)
IB3207  Brussel Zaventem 07:40 – IB3842 La Palma SPC 13:50
IB3843  La Palma SPC 14:30 – IB3208 Brussel Zaventem 22:15

Taxi Angel brengt ons naar de Finca.
Gelieve ons voorafgaand te contacteren als u een vlucht wenst te boeken.

 

 

Workshopprijs voor een weekdeelname of voor een tiendaagse: 425 euro

Betaling van uw verblijf: op de tweede dag na aankomst op het domein aan Corina Smidt.
www.fincaelmorro.com

Price for the week of the accomodations for seminars.
Included in all prices:
Half board: Breakfast-buffet available until midday. (12:00)
Dinner: Warm 3- to 4-course menu. We specialized on Vegetarian and Vegan cooking.
We don’t serve any kind of Meat, but we include fish (La Palma) from sustainable fishing and never from fish farming. We ask for indications in case of possible intolerances and special conditions related to nutrition.
All day available: Fruit, cookies and/or different snacks, coffee, tea, juices and water.
(Not included, but on request available, are alcoholic drinks and soft drinks.)
Full board with corresponding surcharge upon request.

Qi-Gong, Studio Fuente:
Individual room. 1 Individual bed. (Qi-Gong sea view)
Price per week for individual room: 570€

Studio Silencio, Studio Medio, Studio Rústico, Studio Nuevo, Studio Yehudit:
Price per week for individual room: 570€
Price per week for double room: 430€

Apartment La Paloma and Apartment Jasmin:
2 bedrooms, living-room, separate kitchen and bathroom, terrace, sea view
Price per week for individual room: 570€
Price per week for double room: 470€

Apartment Buenavista and Drago:
1 bedroom (Buenavista: double bed; Drago: 2 single beds), living-room, separate kitchen and bathroom, sea view and sun-terrace
Price per week for individual room: 620€
Price per week for double room: 470€

(Prices are listed without 7% IGIC, which has to be calculated on top)